Vyne New York

Vyne New York

Een ‘instant classic’ lanceren

Ambitie
Na restaurant NL opent Nederlandse horeca-avonturier Inez Bon in New York de exclusieve wijnbar VYNE met een interieurontwerp van Oscar genomineerde Jan Roelfs, die de looks van Gattaca en Orlando verzorgde. VYNE biedt uitzonderlijk goede wijnen, design food en een klassiek futuristische ambiance. Inez vraagt Lopezlab, in opdracht van Studio Anthon Beeke, een hedendaagse identiteit te ontwikkelen voor Vyne. De bar moet de allure hebben van een instant classic.

Aanpak
De klassieke uitstraling van Europa met futuristische (wijn)tinten, dat is waar Vyne voor Lopezlab voor staat. Dutch DNA in typografie samen met een visuele aanpak, uitgesproken en stijlvolle elementen midden in een elektrisch blauw indigo vlak, en dat gecombineerd met het kleurpalet dat aan het proces van wijn maken doet denken. Het silhouet van de wijnfles en servies tot monumentale vormen uitvergroot en verwerkt in de verschillende uitingen, ronden het geheel af.

Impact
De branding werkt in de eerste plaats voor alle printed matter en reclame-uitingen als banners, menukaarten en servetten, maar ook bij stijlkeuzes van het interieur en onderstreept de eigen identiteit van een trendy lokaal in de hippe New Yorkse Greenwich Village: an intant classic.

17-vyne-NL