Ostadetheater Jeugd

Ostadetheater Jeugd

Bezoekers worden fans

Ambitie
Het Ostadetheater, gelegen in de Amsterdamse wijk De Pijp, kent al jaren een uitgebreide en artistiek hoogstaande programmering op het gebied van poppen- objecttheater en jeugdtheater. Om de jeugdprogrammering onderscheidend neer te zetten, wordt gezocht naar een nieuwe branding.
Zo vraagt de huidige directie Lopezlab een onderscheidend campagnebeeld voor het jeugdtheater te ontwerpen. Deze eigen stijl is passend binnen de algemene stijl van het theater, aantrekkelijk voor zowel de jeugdige bezoekers als de ouders en inzetbaar voor een divers scala van publiciteitsuitingen en merchandise. Doel is een grotere naamsbekendheid voor dit onderdeel van de programmering en uiteraard het trekken van vollere zalen voor het theater.

Aanpak
Vrienden worden met het theater, het kweken van een ‘aaibaar’ en herkenbaar merk. Een serie illustraties van theatrale beestjes met een hoog knuffelgehalte, vormt het uitgangspunt van de campagne. De dierfiguren zijn handgetekend en hebben een toegankelijke en herkenbare uitstraling. De stijl rouleert per seizoen en is voor zowel digitale uitingen, als voor print campagnes flexibel inzetbaar.

Impact
De uitgesproken campagne voor het Ostadetheater werpt haar vruchten af in de vorm van toenemende bezoekerscijfers in jeugdtheater: Hogere bezetting per voorstelling en meer omzet van het theater. De kleurrijke dierfiguren kennen al snel veel fans onder de kinderen, de ouders en de theatermakers. Nieuwe merchandising in de vorm van knuffels en een kinderboek is in de maak.


“Bij Lopezlab zijn concept en concrete uitwerking letterlijk twee kanten van één munt. Er wordt eerst heel goed nagedacht over onderwerp, ambitie en doelgroepen van een campagne. De vertaling naar grafische vormgeving komt daar naadloos, maar ook altijd verrassend, uit voort. De aanpak van Lopezlab droeg veel bij aan het creëren van het merk ‘jeugdprogramma van het Ostadetheater’. Een constante stroom publiek was het resultaat. De brochures en affiches werden zelfs verzamelobject.”

Eliane Attinger
Oud-directeur Ostadetheater

  • ostade-jeugd_-galeria-1
  • ostade-jeugd_-galeria-2
  • ostade-jeugd_-galeria-3
  • ostade-jeugd_-galeria-4
  • ostade-jeugd_-galeria-5
  • ostade-jeugd_-galeria-6
  • ostade-jeugd_-galeria-7
  • ostade-jeugd_-galeria-8
ostade-jeugd_NED