Fairfood

Fairfood

Onderscheidend NPO met een hart

Ambitie
Fairfood is een NPO die zich inspant voor een wereld waarin een eerlijk en duurzaam voedselsysteem de mensen voedt. Op een manier die het milieu spaart en mensenrechten in acht neemt.
Fairfood vroeg ons met hen mee te denken bij het ontwikkelen van manieren om hun missie aan de politieke wereld, de voedselindustrie en het grote publiek helder en scherp over te brengen om daar invloed uit te oefenen. Het ideaal was om deze diverse partijen allemaal aan te spreken, zonder de complexiteit van de processen van het kwetsbare voedselsysteem te bagatelliseren.

Aanpak
Samen met de oprichters van Fairfood kadert Lopezlab de doelgroepen en het type informatie dat de NPO wil overdragen. Als centrale communicatievorm wordt de metafoor van kindertaal gekozen, omdat het de ultieme taal van spontaniteit en kwetsbaarheid is, die zonder te veel woorden helder communiceert. Een handgetekend logo staat voor eerlijkheid en de menselijke maat; daarnaast zochten we het contrast op door dit te combineren met rauwe, simpele grafieken, scherpe tekstredactie en big data-taal om de feiten in een oogopslag aan het publiek over te brengen.

Impact
No-nonsense met een hart: een huisstijl die uitlegt en ráákt en die kan worden ingezet voor zowel campagne activiteiten, merchandise en on-line en offline media. De meest ingewikkelde processen komen helder in beeld. De stijl spreekt een groot publiek aan, en heeft een educatief, lobbyend en verbindend karakter.

*Lopezlab ontwikkelt dit project in de periode Studio Anthon Beeke.

16-fairfood-NED