Athelia Solutions

Athelia Solutions

Klein bedrijf met europese ambitie

Ambitie
Athelia Solutions maakt onderdeel uit van de Air Liquide Group, toonaangevend bedrijf op het gebied van industrieel transport en traceability van RFID aandelen in Frankrijk, Portugal en Spanje. Aan Lopezlab de vraag om de huisstijl op te frissen en de naamsbekendheid, het imago en de communicatie strategie van het merk onder handen te nemen. In deze strategie moeten de meest recent ontwikkelde producten ook opgenomen worden en de lijn van de ambitie van Athelia gevolgd worden.

Aanpak
Reviseren van de communicatie strategie van het merk, de aandacht verleggen van het merk naar de nieuwe producten. Deze producten voorzien van een toegankelijke uitstraling en verpakking, in een taal die bij de oude en nieuwe cliënten de top-techniek op een begrijpelijke manier weergeeft.

Lopezlab ontwikkelt een zuinige en precieze manier van communiceren, waarbij de verschillende productlijnen op een logische manier met elkaar in verbinding staan, en stelt een flexibele huisstijl samen die tegelijk als merk en als pictogrammentaal werkt. Vanuit een hele kleine basis set elementen, lanceren we strategie, empathie en herkenning in één klap. De nieuwe stijl van het merk straalt een open imago uit, zowel technisch betrouwbaar als benaderbaar.

Impact
Athelia Solutions heeft al een groot marktaandeel op het gebied van olie, gas en vloeistoffen, en voegt daar met groot succes de twee baanbrekende nieuwe producten Awarenet en Django aan toe. Awarenet is Athelia’s oplossing voor het tracen van recyclebare containers uit diverse sectoren en Django is het antwoord op de mobiele industrie-informatie (?>???) binnen het veld. Zowel binnen de Air Liquid Group als bij haar vele cliënten, is Awarenet verworden tot hét platform voor het in kaart brengen van de bewegingen van belangrijke onderdelen.

Het stoere en professionele uiterlijk van het merk en de manier waarop dit in de verschillende nieuwe producten verwerkt is, geeft Athelia extra kracht. Zowel de al bestaande cliënten als de nieuwe aanwas, reageert hier positief op.

De huisstijl is tot de kern terug gebracht tot een heldere visuele stijl, waarvan de elementen door Athelia zelf kunnen worden ingezet op allerlei nieuwe toepassingen. Zowel on- als offline is de media strategie direct inzetbaar: de style chart, handleiding voor de huisstijl en de verschillende logo’s komen terug in de website, de printed matter, verpakkingsmaterialen en materialen voor op de beurs.


“Met groot plezier werkten we samen met Lopezlab. We zijn volledig tevreden met de uitkomst, en een belangrijk onderdeel daarvan is de manier waarop Lopezlab ons stap voor stap door het ontwerpproces heen voerde. Heel precies en doelgericht wist Lopezlab de essentie van ons merk en onze doelstellingen in een specifieke stijl en structuur van communicatie te vertalen.”

Conversión Magro
Athelia Managing Director

 • 06_athelia_g1
 • 06_athelia_g2
 • 06_athelia_g3
 • 06_athelia_g4
 • 06_athelia_g5
 • 06_athelia_g6
 • 06_athelia_g7
 • 06_athelia_g8
 • 06_athelia_g9
 • 06_athelia_g10
 • 06_athelia_g11
 • 06_athelia_g12

06_athelia_nl