ArtEZ Reeks Nederlandse Mode

ArtEZ Reeks Nederlandse Mode

Fashion in een doos

Ambitie
Uitgeverij D’Jonge Hond in samenwerking met Artez Press vraagt Lopezlab om het concept te ontwikkelen voor een boekenserie over mode-ontwerpers uit de Nederlandse en Vlaamse scene. De serie geeft mode-studenten en mode-geïnteresseerd publiek voor een kleine prijs uitgebreid toegang in de wereld van de makers. De publicaties zijn door hoge kwaliteit beeld en sterk inhoudelijke teksten kleine monografische juweeltjes.

Aanpak
Lopezlab kiest voor pocket size, een formaat dat in de hand past en baseert het concept op een herkenbare, grafische, quasi abstracte coverstijl om het gevoel van een serie op te roepen en toch de essentie van elke ontwerper vangt. Belangrijk in deze reeks boeken is de verpakking, die zou bestaan uit een doos, waar de boeken in worden vervoerd en die eenmaal open als display en etalage fungeert. Een opvallende presentatiemethode met een uitstraling die past in boekenwinkels, kleding- of lifestyle/interieurontwerp winkel.

Impact
De reeks kent groot succes onder studenten, fashionistas en maakt onderdeel uit van diverse tentoonstellingen in musea. De zich steeds uitbreidende serie kent inmiddels zeven onderdelen, met werk van o.a. Oilily, Marlies Dekkers, Alexander van Slobbe en Vlisco. Voor de internationale markt verschenen Duitse, Engelse en Franse edities.

24-ArtEZ-nl-es-eng