Arriva Nederland

Arriva

Onder de aandacht door cultuur

Ambitie
Arriva is hoofdexploitant van het openbaar vervoer in Noord-Nederland en het rivierengebied. Arriva wil haar reizigers op een mooie ervaring in de trein trakteren die verder gaat dan alleen reizen, maar die door inzet van dichtkunst, fotografie en muziek ook voor culturele ontwikkeling zorgt. Lopezlab wordt hiervoor ingeschakeld.

Aanpak
De treinen zelf worden het uithangbord voor deze sprankelende Arriva met zangeres Ellen ten Damme als ambassadeur. Ten Damme vertegenwoordigt het centrale gevoel van de campagne: dat van lente en van vrijheid. Lopezlab zet gedichten in muziekale vorm van Nederlandse schrijvers als Harry Mulisch en Remco Campert over natuur en over reizen komen terug in de verschillende uitingen. Daarnaast worden er een serie evenementen georganiseerd: van live optredens in de trein, tot cd-presentaties.

Impact
De campagne werd gelanceerd in juni 2013 met brede repercussie in de media. Nog steeds ontvangen Ellen ten Damme en Arriva geregeld positieve reacties van reizigers over de trein. Mede door dit succes heeft Arriva besloten de campagne uit te breiden: de speciale Ten Damme-trein rijdt nog enkele seizoenen door en is de campagne van een regionale naar een nationale opgewaardeerd.

09-arriva-NED